Tyzo Suria Fm Diberhentikan Kontrak Tanpa Notis!

Tyzo Suria Fm Diberhentikan Kontrak Tanpa Notis!

Tyzo Suria Fm Diberhentikan Kontrak Tanpa Notis! –

DJ popular Suria Fm iaitu Tyzo dikhabarkan telah diberhentikan dari menjadi DJ di Suria Fm. berikutan itu, Tyzo tampil meluahkan rasa ketidakpuasan hati beliau kepada media baru-baru ini :

Tyzo Suria Fm Diberhentikan Kontrak Tanpa Notis!

“Saya dipanggil pengurus program Suria FM yang baru, Adiwati Zainuddin pada 31 Disember yang lalu, Saya tidak menyangka itulah titik terakhir selepas lebih enam tahun bersama stesen radio tersebut, saya akui kontrak saya tamat pada hari berkenaan, tapi, selalunya diperbaharui, apa yang dikesalkan, kenapa mereka tidak memberitahu saya tanpa sebarang notis awal? Mereka menyingkirkan saya begitu saja.”

“Terkejut dan marah dah bercampur baur, saya bukannya orang baru di SuriaFM, kenapa aniaya saya? alasan yang diberikan , kehadiran saya tidak sesuai dengan halatuju SuriaFM pada 2013. Saya tidak faham, jika gaya penyampaian saya tidak kena, sila beri tunjuk ajar, bukannya buang saya macam sampah!”

“Saya tahu saya tidaklah popular mana, tapi takkan tiada sedikitpun jasa saya menaikkan rating pendengar sehingga Suria FM berada pada tahap hari ini. Jika kehadiran saya tidak relean, tukar saja di bahagian lain.”

“Saya tak kisah, asalkan saya masih ada kerja, biarpun tugasan baru bukan jiwa saya, tapi saya akan berusaha mengalas tanggungjawab yang diberi. Mungkin selepas itu, saya akan perlahan-lahan mencari peluang lain. Tapi, menyingkirkan saya adalah tindakan penganiayaan.”

“Berperikemanusiaan sikit, saya banyak tanggungjawab, kena bayar ansuran rumah, kereta dan menanggung ibu yang tidak sihat di kampung.”

“Bagaimana perasaan anda apabila hilang kerja dalam sekelip mata? Saya tertekan, saya bukannya ada kerja lain, selain tugas sebagai penyampai Suria FM.”

“Cara mereka menamatkan kontrak saya cukup menyedihkan, jika diberi notis awal, sekurang-kurangnya saya bersedia. ini tidak, saya terpinga-pinga apabila diberitahu kontrak tamat dan tidak perlu bertugas lagi.”

“Saya tidak kisah jika ditendang kerana saya punya rekod displin, tidak hadir kerja tanpa sebab atau mengambil cuti sakit tanpa surat. Entahlah, saya pun tak tahu nak buat apa sekarang. Jiwa saya tertekan sangat.

“Syarikat berjanji mahu membayar gaji saya sehingga hujung bulan ini, tapi itu janji mulut, saya sudah tamat kontrak takkan mereka nak bayar gaji saya lagi.”

Apapun apa yang kami hendak katakan, sepatutnya pihak pengurusan perlu memberi maklum balas awal, janganlah memberhentikan kerja orang sesuka hati, hal ini kerana boleh disifatkan kejam terhadap seseorang. sedih jugak kami mendengar luahan hati daripada beliau.

Oleh itu, marilah kita sama-sama doakan semoga Tyzo peroleh perkerjaan lain bagi menampung beban yang ditanggungnya sekarang.

Oleh : MyArtis.My


MyArtis.My